Cara tukar kedudukan sedebar

Assalamualaikum , hari ni mojat nak buat satu
tutorial *CARA TUKAR KEDUDUKAN SIDEBAR*

Lets Follow 

1. BACKUP TEMPLATE *penting
2. Template ---> edit template 
3. Tick expand widget

korang tekan ctrl+f untuk senangkan pencarian 
korang cari kod ni 

#main-wrapper {
lepas dah jumpa korang tgk kat bawah tu ada code mcm ni 

 float: left;

klik

lepas dah jumpa code float: left: korang tukarkan code tu kpd code dibawh
float: right; 
padding-right : 20px;


LEPASTU korang cari code ni pulak 

#sidebar-wrapper {
 dan tgk kat bawah sikit ada code ni 

float: right;




dan tukar kan kot float: right; kepada code dibawah

float: left;
padding-left : 20px;

 OKE siap ! PREVIEW TEMPLATE > KALAU JADI KLIK SAVE TEMPLATE

GUD LUCK ALLS

1 comment:

Miss Huda said...

Tak sangka sesenang macam ni. Thanks mojat. Nanti nak cuba la ^_^