CARA LETAK 2 GAMBAR DALAM SATU PAGE


Hello reader ! hari ni mojat nak buat tutor CARA LETAK 2 GAMBAR DALAM SATU PAGE 
tutor ni akak EYMASU yg REQUEST
so jom scroll down

Mula2 ! korang bukak gambar yg korang nak 
lepastu korang right klik dan klik copy ! *mcm gambar dibawah




kedua : korang bukak microsoftword ! dah paste kan dibahagian text tu , mcm gambar dibawah


3 : lepas dah paste dia jadi camni ! nak kecikkan ? let scroll down


4 : nak kecikkan gambar ! korang klik gambar tersebut , dan tengok kat penjuru tu akan ada satu .. 4 kot , ade 4 bulatan kecik ! so korang tarik salah satu bagi kecikkan !


5 : paste lagi satu dibawah gambar tu dan kecikkan macam biasa ! 


LASTLY : SIAP ! itS A veRy SiMplE @ dan korang boleh lah print yee :) 




GOOD LUCK AND GUD BYE ALLS




mojat menerima tempahan edit blog dengan harga yang murah klik sini 

Tempahan kad raya



hello ! harini mojat nak update pasal tempahan lagi :D hehe
hari ni mojat dapat tempahan kad raya drpada kak EYMASU *
jom tgk hasilnya :D hihi 




oke tak ? hope akak ni puas hati :)

HARGA ? haarga sangat berpatutan, 

ONLY RM10 

APA2 TEMPAHAN BOLEH BUAT DISINI

Tempahan timeline cover *facebook



Heelo Bebss ! hari ni mojat dapat tempahan 
TIMELINE COVER by CIK YAYA
So kalau korang nak jugak boleh PM SINI
ONLY RM10 

klik gambar LIVE REVIEW

PROMOTION AIDILFITRI



hye ! korang nak kan PROMOSI AIDILFITRI 
promosi ni tamat 3hari sebelom RAYA *wipiieee
harga mmg sangat berpatutan , dan mojat kurangkan RM5 :D *banyak tak ? haha


dan mojat ade buat lagi satu promotion ! 
promosi satu template ! 
premade template



HARGA ASAL RM30
HARGA PROMOTION RM25
HARGA PROMOSI AIDILFITRI RM20
SO !ape2 tempahan sila PM DISINI



Giveaway Ramadhan Raya by Emas Putih


klik
Hadiah
Top Referral - RM50

84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


Pelancaran Blog & GiveAway Halim Brothers Dot Com




STICKY POST

banner GA
klik banner

Hye korang , harini mojat join GIVEAWAY by abg HALIM 
Nama panjang abg ni Mohd Nur Halim Bin Nadzeri
abang HALIM berasal dari NEGERI SEMBILAN :D

hbdc logo
tajuk blog abg halim


Pelbagai hadiah menarik disajikan oleh Halim Brothes seperti produk dari Zahrah Mall bernilai RM50. Oh yaa kalau ada rezeki, Mojat nak hadiah WANGIAN ,hehe. Mojat akan stick post ni untuk 2 hari. Jomlah join, hadiah menarik menanti


Pelancaran Blog & Giveaway ini dianjurkan oleh Blog Halim Brothers Dot Com ditaja bersama SumiJelly dan Zahrah Mall 

bannerGA

Letak Cursor Dalam Blog


Hello ! Kali ni nak ajar letak Cursor dalam blog
oke jom START

Sign in blogger >> Dashboard >> Layout >> Add a gadget >> Html/Javascript

Copy kod yang mojat bagi kat bawah ni ..

<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url( url cursor ), progress;}</style>

Pastelah kod tu, dalam html/javascript tu .

                                                Merah : Url cursor yang korang nak

THEN SAVE

Centrekan Header



Hello peeps . 
dah malas nak membebel , jom strait to da point

harini nak ajar tutorial Centrekan Hedare

1. Dashboard > Design > Edit html
2. Ctrl + F cari kod ni .

/* Content

3. Copy kod ni di atas kod /* Content tadi  .

.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;}

Scrollbar Cute



Assalamualaikum, harini Mojat nak ajar korang buat scroll bar
Nak tahu cmne rupenye? Tengok di kanan anda . Berminat ?
Jom mulakan,

Dashboard > Design > Edit html

Ctrl+F and cari kod ni

 ]]></b:skin>

 Dah jumpa ? Oraiit, then paste kod ni ..


::-webkit-scrollbar {width: 8px;height: 8px;}::-webkit-scrollbar-track-piece {background-color: #FA5858;border: 3px solid #FFFFFF;}::-webkit-scrollbar-thumb:vertical, ::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal {background-color: #FA5858;border: 1px solid #FFFFFF;} 

 Pastekan kod ni di atas kod yang korang cari tadi .
Oke, preview . Save template !
Ohh, sebelum lupa, untuk google chrome user aje ;)

Oke, gudluck !

Giveaway Rahmatnya Ramadhan



klik banner


Keistimewaan Ramadhan

* Dapat melatih kesabaran
* Bulan keampunan
* Pintu SYURGA dibuka , Pintu NERAKA ditutup *syaitan di ikat

Template For SALE


HELLO PEEPS ! hari ni nak buat SATU PROMOTION GILA GEMPAK
mojatt dah hampir siapkan satu template :D yg bernama * BLUE AIR * 
template ni mojat buat cantik2 dan sesape berminat boleh PM mojat :D


Oke ini lah template yg di maksudkan :D
 sesapa yg berminat boleh PM SINI

Untuk pengetahuan ! Bulatan kat header tu untuk letak gambar korang :D
if korang nak letak gambar sila beri gambar sekali dkt saya 
KALER ? ha ! kalau korang nak tukar kaler mojat akan cas rm10 , better xyah tukar lah ..

HARGA ASAL RM30
HARGA PROMOTION RM25

so cepat - cepat lah tempah ye sebelom promotion TAMAT 

Donat Tutorial *excel


Hello Peeps ! hari ni *20.7.2013* mojat dah siapkan satu tutorial donat !
kalau korang READER TETAP blog ni or PERASAN
semalam mojat ada buat satu DONAT ! *siap dgn entry lagi you >_< aww
orait , tutor ni mojat buat drpada blog kak DANI

Tutor ni menggunakan EXCEL ,
tutor ni mojat nak share kat korang melalui VIDEO !
if korang nak yg bergambar boleh klik nama DANI

ORAITT JOM SCROLL DOWN

.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
..
..
.



video


IF KORANG SUKA SILALAH KOMEN YE :D

! Donut OH Donut !



Hello korang ! malam ni mojat dah siapkan beberapa ! DONAT !
DONAT ni mojat buat GUNA EXCEL :D 
teringat nak buat mende ni sebab dok tgk org PING kat group je 
pasal DONAT ! :D so lets scroll down :D

This is MY DONAT ! !! >_<

haha , Donat ni bukan untuk deFREEBIES ! kalau nak boleh reques kat CBOX :D
dah tu je kot update kalini, takdak idea malam2 *OUPSS DAH PAGI >_<


If korang suka dgn ARTWORK MOJAT ni , boleh lah komen ye :D


COPYRIGHT© Blog Mojat Cerewet
Restricted Do Not Copy!. Thank You.
Kepada yang berminat bolehla membuat tempahan melalui

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com



I LOVE GIVEAWAY
klik banner

CARA MENYERTAI :
  1. Buat entry yang bertajuk : I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com
  2. Tepek banner pink di atas. Tak kisah lah nak tepek besar-besar atau kecik-kecik. Asal nampak.
  3. Follow dan like semua sponsor hadiah giveaway. KLIK SINI : Senarai Hadiah GIVEAWAY
  4. Back link ke entry ini semula. Atau dalam erti kata lain letak je link entry giveaway ni dalam entry.
  5. Submit link entry anda di ruangan komen di bawah. PERMALINK okay ! Maknanya link untuk entry tu sahaja. Jangan submit link blog sahaja, rajin lak aku nak check entry korang satu-satu kan? Memang tak dilayan ar kalau buat macam ni.



DUE DATE 21 JULAI 2013, 8.00pm

Simple Ramadhan Raya 2013'




klik banner

Giveaway yang gempak ini dianjurkan oleh Queen Typo dan ditaja sepenuhnya oleh Dedeq De Wishes | Ny Online Shop | Areena Aneera | Saljiah Craft | Indah Qalisya | Mas Erma | Cik Amal |

                                   Lebih 20 Hadiah untuk direbut !!

                                            Tamat : 20 Julai 2013
                                               Pukul : 11.59 Pm

Giveaway Ramadhan




klik banner


Giveaway ini bermula pada 15/07/2013 dan akan tamat tepat pada 02/08/2013
Terdapat sebanyak 31 hadiah yang ditawarkan  seperti Blouse peplum , shawl , jam tangan , topup , coklat oreo, tasbih digital , mask serta banyak lagi . 

jangan lepaskan peluang ! cepat , sebelum tarikh tamat .


Doodle Terakhir




Hello ! dah lama rasanye mojat tak buat doodle :D , 
mojat RASA ni *DOODLE TERAKHIR* :') 

KENAPA ?  because mojat skrg ni ada banyak masalah 
Salah satu drpada masalah tersebot adelah * BERGADOH 
haha , pelik ? takpayah nak pelik2 sakan lah , hahaha
Yang kedua mojat skrg ni BUSY dengan sekolah , maklumlah masih YOUNG gituu >_<

SO ! kalau ada apa2 nak tya or ORDER apa2 , boleh lah teros msg mojat ye 
InsyaAllah setakat ni Mojat tak tutup tempahan edit blog ^_^



*please kasi pendapat tentang DOODLE TERAKHIR mojat* 


Copyright doodle reserve by mojat cerewet
please respect my ARTWORK 
dont COPY / CROP / please respect me :D


DOODLE TERAKHIR for RAMADHAN only :D

Giveaway Topup Ramadhan fyapelangi.com





KLIK BANNER DAN SIAP. 
HANYA UNTUK 7 HARI !


JOM JOIN BERAMAI - RAMAI !



Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim, yang maknanya :

" Apabila datangnya Ramadhan nescaya dibuka pintu-pintu syurga, ditutup pintu-pintu neraka dan diikat syaitan-syaitan ".

Salam Ramadhan Kareem :)

Tutorial Chibie Doodle part1


Hello korang ! hari ni mojat ade buat satu tutor pasa CHIBIE DOODLE
so kalau korang nak tgk boleh lah scroll down ! *malas nak type pepanjang*


video ni agak lama oke ! tapi hasilnye agak lama untuk dipandang :P
LET'S SCROLL DOWN






OKE . HOPE TUTORIAL NI MEMBANTU KORANG MENGASAH BAKAT (y)