Tutorial : Link Hover #1


holaa , kalini nak update tutorial pasal link hover :) 
selalunya org buat link hover berkaler2 kan ?
so now mojat nak buat lain pada yg lain skitt ^^
nak tau ke apa yg lain nyee ? ha meh tgk niii , LINK HERE
haa ! cantik tak hover link tu ? hehehee , btw ni my own code ,
please do not re freebies or re tutor .. kalau dah guna tu , klau sudi komen lah yee :D
oritee tamo ckp manyak , lestt kita mulakann 

dimulakan dengan

STEP 1

1. cari code ni /* Header
2. Dah jumpa , copy code kat bawah ni
dan pastekan di atas code /* Header
@font-face{font-family:amyshandwriting;src:url(http://static.tumblr.com/dep4vzc/XcQmxp3a8/amyshandwriting.ttf);}
@font-face{font-family:abitsketchy;src:url(http://static.tumblr.com/dep4vzc/HIpmxp3qj/a_bit_sketchy.ttf);}

STEP 2

1. Cari code ni pulak  a:link {
2.Buang code tu dan gantikan
dengan code di bawah ni
a:link {
font-family:amyshandwriting;
text-decoration: none;
color: purple;
}
a:link:hover{
font-family:abitsketchy;
text-decoration: none;
color: purple;
}


1 comment:

Aina Sofea said...

awesome ! tapi kan , bila kita nak klik jadi bergetar-getar sikit .